"bijten" in de nek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

Hallo!
Ik heb een vraag over het gedrag dat mijn hond vertoont. En wel zachtjes bijten in de nek van een andere (onderdanige) hond. Mijn hond is een kruising tussen een Podenco, een berggeit en kangoeroe. Die laatste twee weet ik niet zeker, maar aan het klim en springgedrag te zien kan het er niet ver vanaf zitten;-)
Er zit iig het meeste van een Podenco in, en ze is rond 1 jaar oud. Ze heeft een maandje in het asiel gezeten en daarvoor was ze straathond in Spanje.
Ze is een erg lieve en mooie dame die vol met gekheid en energie zit. Zit voor zover ik weet ook totaal geen kwaad in.
Nu zag ik laatst voor de 3e keer dat ze in de nek van een andere hond beet -wel zacht- maar toch. Ze speelt soms nogal onbenullig en soms vertoont ze daarin wat dominant gedrag -kop hoog, voorpoot over de ander heen. Wanneer ze in de nek van de ander -die dan vaak op de grond ligt- gooit ze zich op de andere hond, waarna ze zich over de andere hond heen rolt net zoals een paard ook op z'n rug rolt in de weide.
Verder gromt oid ze niet, en speelt gewoon verder.
Is dit nou "normaal" gedrag???

Mvg, Niek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""bijten" in de nek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Laura & Bo!Laura & Bo!

honden foto van Laura & Bo!

Hoi Niek! Mijn hond komt ook uit Spanje! Heeft ook in een asiel gezeten daar. Mijn hond zit ook vol gekheid en energie, en denk soms ook dat ze familie is van de kangoeroe, aangezien ze altijd springt en rent als een kangoeroe haha, heerlijk ;-) . Maar mijn hond doet ook wel eens zachtjes bijten, in de snuitjes van andere honden, of met de poten over de andere heen. Het is gewoon speel gedrag! Als ze vals zou zijn, dan had ze allang al gebeten, honden spelen nu eenmaal met hun poten en mond :-D

Ik denk dat het normaal is hoor, mijn hond doet het namelijk ook:P Gewoon lekker gek! Niks mis mee! :-D Geniet ervan!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Of het normaal is of niet geen flauw idee eerlijk gezegd.
Hier doen ze het ook en zolang ik geen wonden zie en ze het onderling goed oplossen vind ik alles prima (wat dan ook gebeurd)
Hou het in de gaten, wordt het te wild dan corrigeren.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Als er kangeroe in zit dan hoef je in ieder geval geen zorgen te maken om gaatjes in de andere hond.
Dit is wel heel normaal gedrag voor een berggeit hoor... Of was dat nou voor een hond? O-) ;-)

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

Hey! wat een leuke reacties al! :-) Nee, er zitten zeker geen gaatjes in andere honden, ook is wild en agressief gedrag niet aan de orde. Ze kan gewoon erg enthousiast spelen en gaat dan soms wat aan de ruwe kant voor de andere -kleinere- hond.
Ik heb eerder ook wel naar het asiel gebeld of dat "bijt gedrag" bij hun bekent was, maar nee, hadden ze nog niet eerder gehoord, dus denk ik 'jahoor, heb ik weer, zo'n maf beest' ;-)
Voor de goede orde, Esta (zo heet ze) heeft het meest van een Podenco in zich, maar dus ook een dosis berggeit en kangoeroe in zich. Ook verdenk ik haar ervan dat ze soms stiekem aan de RedBull zit! Ideale combi voor een rustige wandeling! :-) ...not!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ohhh dat redbull daar heeft Joy ook last van.
Ben de verpakking al 2 jaar aan het zoeken maar ze verstopt ze goed ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Foto's??!! ;-) Ik word nieuwsgierig.

Het is normaal gedrag zolang :

*ze aan elkaar gewaagd zijn,qua energie/gewicht en grootte.

*de andere hond geen angstige of onzekere signalen vertoond(zoals: staart tussen de benen,nog harder proberen weg te rennen dan jouw hond kan rennen,nek/rug/kont haren omhoog,tongelt).

*de andere Kalmerende signalen laat zien,die betekenen dat ze klaar is of geen interesse meer heeft en jouw hond daar ook naar 'luisterd' en stopt met spelen(zoals: stilstaan,rug toekeren,gaan liggen,snuffelen aan de grond,rustig weg lopen.

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

Nou, in twee gevallen was de ander een beetje kleiner dan de mijne, en in 1 geval was de ander niet veel groter dan een konijn. Was een puppy van 3 maand en erg "fluffy" maar niet bang voor Esta en speelde vrolijk door. Allebei trouwens;-)

De andere honden probeerden niet weg te rennen/vluchten, geen staart tussen de benen, maar waren wel onderdanig(er) dan Esta. Ze heeft dan vaak wel de nek/rug haren overeind staan. Enja,.. ze stuitert er dan gewoon omheen. Links rechts boven onder! Ik hou het zeker in de gaten of het niet te wild gaat, en hoever het dominante gedrag gaat. Ze is ook absoluut niet agressief en gromt ook niet.

Heb by the way ten foto geplaatst, maar krijg 'm niet in mijn bericht zichtbaar zoals ik dat bij anderen wel zie. Wat doe ik verkeerd?

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Mijn hondje doet dit ook en ze is 7,5 maand, gewoon heerlijk enthousiast en vrolijk. De kat doet ze ook in zijn nek bijten, en de kat laat het vrolijk toe, hij kruipt zelfs onder d'r kopje langs voor een flinke 'bijt' beurt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat een mooierd is ze ;-)




Dat zij haar haren wat omhoog heeft is wat spanning,hoeft niet negatief te zijn hoor.
Mijn hond komt ook uit Spanje,was toen ze zo jong was precies zoals jij omschrijft,ze skippybal :-D Altijd lief.Wel heeft ze toch net te vaak/veel/te lang soms met juist te zware honden gespeeld en die ook niet goed reageerde op haar signalen om het 'spel'te stoppen,maar gewoon door denderde en zij nog 3 koprollen maakte...Zij kreeg dan ook hoge haren.Onzekerheid bij haar.

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

" Wat een mooierd is ze ;-) "
Ja he? Ik wilde al een hele tijd een hond, maar wist totaal niet welke, totdat ik bij haar kwam in het asiel. Alle honden waren aan het blaffen en springen behalve zij. Ze kwam rustig en stil naar het hek en gaf gewoon kopjes tegen het hek en zakte voor m'n neus naar de grond en stak haar voorpoot door de tralies op m'n hand.
Ze was de eerste hond die ik zag en klaar was het haha!


" Dat zij haar haren wat omhoog heeft is wat spanning,hoeft niet negatief te zijn hoor.
Mijn hond komt ook uit Spanje,was toen ze zo jong was precies zoals jij omschrijft,ze skippybal :-D Altijd lief.Wel heeft ze toch net te vaak/veel/te lang soms met juist te zware honden gespeeld en die ook niet goed reageerde op haar signalen om het 'spel'te stoppen,maar gewoon door denderde en zij nog 3 koprollen maakte...Zij kreeg dan ook hoge haren.Onzekerheid bij haar.

"

Okee.. jij ook zo'n spaanse schone? :-) Hier in mijn buurt hebben ook meer mensen er een uit die buurt. Pff... zoals ze hier vredig op de bank ligt naast me, kan ik haast niet geloven dat ze daar anders een spuitje gekregen had!
Ik denk ook dat Esta met wat grotere honden "Speelde" of omging, zij wil gewoon altijd spelen ook al geeft de andere hond aan dat niet te willen en blaft en gromt de andere hond. Esta ligt dan met haar snufferd op de grond, kont en staart de lucht is, en maar zich weer klaar om weer een rondje om de andere hond heen te stuiteren en aan te sporen om toch te gaan spelen.
Dusjaaa.... zal er wel ingebakken zijn ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Bijten in de nek? Waar precies in de nek? In de zijkant? Bovenkant? Onderkant? Voor een hond hebben de verschillende plekken nl. een verschillende betekenis als er in/naar gebeten/gehapt word ;-). Over het algemeen is dit nippen in de nek uitdagend/uitnodigend spelend bedoeld, maar dat hangt natuurlijk samen met de hele lichaams- en geurentaal van zowel jouw hondje als de hond waar ze mee speelt. Het in de nek happen kan ook corrigeren of rangordeondermijnend uitdagen zijn. Maar dat idee krijg ik niet echt bij jouw hondje zolang ze leuk blijven spelen. Merk je echter dat een andere hond het niet wil, gaat grommen e.d dan zou ik opletten en als het nodig is het spel ook stoppen.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

" Hallo!
Is dit nou "normaal" gedrag??? "

Qua speelgedrag niks aan de hand mensen.
gewoon doorlopen. ;-)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

mmmm, qua gedrag precies mijn beslist-niet-onderdanige dame.....

Lijkt mij normaal gedrag waar niets mis mee is. Ook in de roedel gaat dit zo maar is ze afwachtender. ze weet dus zelf heel goed waar en wanneer het kan. Toch blijft het altijd oppassen omdat kleinere hondjes het nog wel eens erg intimiderend vinden ( naast het feit dat bij mijn hondje redelijk wat kracht in de voorpoten zit... aan een geplette york heeft niemand iets natuurlijk)

als je goed oplet laat je hond waarschijnlijk ook kalmerende signalen zien als het wel even te hard ging. Ik vond het wel eens heftig eruit zien toen ik haar net kreeg, tegenwoordig kan ze het beter doseren en kiest ze haar speelmaatjes zorgvuldig uit.

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

" Bijten in de nek? Waar precies in de nek? In de zijkant? Bovenkant? Onderkant? Voor een hond hebben de verschillende plekken nl. een verschillende betekenis als er in/naar gebeten/gehapt word ;-). Over het algemeen is dit nippen in de nek uitdagend/uitnodigend spelend bedoeld, maar dat hangt natuurlijk samen met de hele lichaams- en geurentaal van zowel jouw hondje als de hond waar ze mee speelt. Het in de nek happen kan ook corrigeren of rangordeondermijnend uitdagen zijn. Maar dat idee krijg ik niet echt bij jouw hondje zolang ze leuk blijven spelen. Merk je echter dat een andere hond het niet wil, gaat grommen e.d dan zou ik opletten en als het nodig is het spel ook stoppen. "
Dat bijten kan zowel onder opzij als bovenop zijn. Ligt eraan hoe de andere hond ligt, zit of staat. Het is wel iets een dominantie-spelletje, maar gaat er zeker niet agressief aan toe. Ik blijf goed opletten, ook omdat ze het maar heel soms doet.

honden page profiel Niek Mistrate HaarhuisNiek Mistrate Haarhuis

"
Qua speelgedrag niks aan de hand mensen.
gewoon doorlopen. ;-) "
Haha! ik dacht al zoiets ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""bijten" in de nek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: is onze Igor jaloers?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^